Åpningstider

Vi har kun åpent på bestilling.

Kontaktpersoner

Jan Reidar
Telefon: +47 97159386
Epost: jan.reidar@tonsviking.no
Arvid
Telefon: +47 97016247
Epost: arvid@tonsviking.no 

En kort histore om oss

Middelaldertunet er bygget på gamle tradisjoner. For tiden består det av fem bygninger, en stor uteplass med bål og store utendørsarealer med naturlige omgivelser.

Alt startet med bestemoren min og hennes ønske om å ha en hytte på dette stedet. Det var hennes favorittsted i verden da hun vokste opp. Plassen er en historisk plass med en historie som er 10 - 12 000 år gammel. I begynnelsen var det bare ment å være til privat bruk, og som skogshusvære for å være i når det jobbes i skogen. Det var i utgangspunktet en stor eiendom og middelaldertunet var i starten en skogvokter bolig.

Da vi begynte å bygge her, var der ingen vei og stedet var dekket med trær. Vi bygde den første bygningen Gammen i gammel samisk tradisjon som en permanent tradisjonell bygning. etter litt tid trengte vi mer plass og bygget den andre bygningen som er Smia, det er gjort mer i stil med hvordan vikingene pleide å bygge.

Mange kom for å se, og det var slik at vi fikk en forespørsel om det første besøket. Siden jeg har mange år med bakgrunn som kokk fra restaurantbransjen, og min far som hadde egen restaurant i mange år var det ikke vanskelig å si ja. En gruppe på 10 personer kom og hadde en fantastisk tid mens vi lagde maten og serverte dem. Dette ga mersmak og vi fortsatte med å ta inn gjester til selskap.

Jeg laget planer om å ha mitt arbeidssted her, og vi bygget enda en bygning Gullsmed Verkstedet. For å jobbe her ville jeg også måtte ha en vei og konstruksjonene av broer og vei ble gjort i løpet av et par år. Denne bygningen ble gjort mer i stil med middelalderbygninger.

Så kom tiden til bryllupet mitt, jeg ønsket å ordne det her, siden det nå er et spesielt sted for meg også. For å få plass til alle gjestene trengte vi mer plass.

Vi var godt drevet i konstruksjon, da vi startet det største byggeprosjektet som skulle komme. Trollstua var i begynnelsen et halvtelt/bygning med solide vegger og et lerret på taket. År senere ble det ferdig med et skikkelig tak.

Når vi hadde så mange gjester, lagde vi også en stor uteplass med bålplass. Vi brukte et lerret for å dekke det på grunn av det uforutsigbare været som vi har her, og vi har også bygget en tjenestebygning. Under hele denne tiden mottok vi forespørsler fra folk som ønsket å komme og ha deres arrangement / fest her.

Vi har gjennom årene fått våre bestillinger fra folk som har hørt om oss fra andre som har vært her, og har nå jobbet med henvisninger som dette i over 20 år.

MEN .. - mer om det senere, kom og besøk oss, nyt en rolig tid i gamle dager! Vi vil gjerne fortelle deg mer!